Ajankohtaista

Hyvinvoinnin johtaminen organisaatiomuutoksissa: Janne Kaltiainen

Uusimmassa Hyvin johdettu -podcastin jaksossa vieraanamme on valtiotieteen tohtori, erikoistutkija Janne Kaltiainen Työterveyslaitokselta. Jannen erityisosaaminen liittyy muutosjohtamiseen, työntekijöiden sitoutumiseen ja suoriutumiseen sekä työhyvinvointiin organisaatioissa. Väitöskirjassaan hän tutki työntekijöiden kokemuksia merkittävien organisaatiomuutosten aikana.

Keskustelemme Jannen kanssa erilaisista työelämän muutostilanteista sekä niiden vaikutuksista johtamiseen ja ihmisten hyvinvointiin.

  • Mitä organisaation merkittävät muutostilanteet vaativat työyhteisöltä psykologisesta näkökulmasta? Millaiset tekijät vaikuttavat epävarmuuden kokemukseen? Entä millaiset asiat rakentavat luottamusta?
  • Millaisia asioita ihmisten johtamisessa tulisi huomioida muutostilanteissa? Millaisia haasteita tyypillisesti ilmenee, entä mikä auttaa onnistumaan? 
  • Millainen yhteys organisaatiomuutoksilla on ihmisten hyvinvointiin työpaikoilla? 
  • Miten ihmisten hyvinvointi ja sitoutuminen varmistetaan vaativissa muutosprosesseissa?

Jaksossa puhutaan myös siitä, miten pandemia-aika ja sen tuomat työelämämuutokset ovat tutkimuksen valossa vaikuttaneet suomalaisten työhyvinvointiin.

Juontajina podissa tuttuun tapaan Katriina Karkulehto & Noora Marttinen.

Kuuntele jakso esim. Spotifyssa, Googlen tai Applen podcast-alustoilla! 

Seuraa meitä myös:

Instagramissa hyvinjohdettu_podcast 

Onnian Facebookissa 

www.onniaservices.fi/podcast 

LinkedInissa